Nejhorší nebankovní půjčky: Které to jsou a jak se jim vyhnout?

Hledáte půjčku a zvažujete nebankovní sektor? Pak buďte opatrní. Ne všechny nebankovní půjčky jsou férové a transparentní. Mnoho z nich skrývá různé poplatky, vysoké úrokové sazby a predátorské podmínky, které vás mohou dostat do dluhové pasti.

V tomto článku se podíváme na nejhorší nebankovní půjčky a poradíme vám, kterým poskytovatelům úvěrů lze důvěřovat.

Na co si dát pozor u nebankovních půjček:

  • Vysoké úrokové sazby: Nebankovní půjčky se obvykle vyznačují výrazně vyššími úrokovými sazbami než bankovní úvěry. Může se jednat i o desítky procent ročně.
  • Skryté poplatky: Pečlivě si prostudujte smlouvu o půjčce a věnujte pozornost všem poplatkům, ať už za sjednání či vedení úvěrového účtu, předčasné splacení, prodlení se splátkami atd. Tyto poplatky mohou značně navýšit celkovou cenu půjčky.
  • Predátorské smluvní podmínky: Některé nebankovní smlouvy o půjčce obsahují nekalé smluvní podmínky, které vás znevýhodňují a omezují vaše práva. Například se můžete setkat s ustanovením o úvěrové jistotě, která vám v případě nesplácení hrozí zabavením majetku.
  • Nedostatečná transparentnost: Ne všechny nebankovní společnosti jsou transparentní ohledně svých produktů a služeb. Než si půjčku vezmete, ujistěte se, že rozumíte všem podmínkám a že vám společnost poskytla veškeré potřebné informace.
  • Požadavky na doložení dokladů: Některé nebankovní společnosti vyžadují k vyřízení půjčky nadměrné množství dokladů, které nemusí být vždy relevantní.

Nejhorší nebankovní půjčky – na směnku, se zástavou, od lichváře

Mezi nejhorší nebankovní půjčky obvykle patří:

  • Půjčky na směnku: Směnka je dlužní listina, která představuje závazek zaplatit dlužnou částku v určitém termínu. Půjčky na směnku se obvykle vyznačují velmi vysokými úrokovými sazbami a nevýhodnými smluvními podmínkami.
  • Půjčky se zástavou nemovitosti: Tyto půjčky jsou zajištěny nemovitostí, kterou v případě nesplácení dluhu může věřitel prodat. Riziko je v tom, že v případě nesplácení můžete přijít o svůj domov.
  • Půjčky od lichvářů: Lichváři jsou osoby, které půjčují peníze za nezákonně vysoké úrokové sazby a často využívají nekalé praktiky k vymáhání dluhů.

Existuje půjčka po insolvenci?

Pokud jste v minulosti prošli insolvenčním řízením, vaše možnosti získání úvěru se značně zúžily. Banky vám pravděpodobně úvěr neposkytnou a i u nebankovních společností budete muset počítat s horšími podmínkami.


Varování:

Před sjednáním jakékoli nebankovní půjčky si důkladně prostudujte smlouvu o půjčce a porovnejte nabídky více společností. Nebojte se zeptat na cokoli, co vám není jasné. Mějte na paměti, že v případě nesplácení dluhu se můžete dostat do vážných finančních problémů.


Úvěr 50 000 Kč pro lidi s exekucí: Je to možné?

Získat úvěr 50 000 Kč s exekucí na krku není snadné, ale v určitých případech to není nemožné. V tomto článku se podíváme na podmínky, za kterých je možné získat úvěr s exekucí, na typy dostupných úvěrů a na tipy, jak zvýšit šanci na schválení.

Kdy je možné získat úvěr s exekucí?

Obecně platí, že banky neposkytují úvěry lidem s probíhající exekucí. Existují ale výjimky. Například některé nebankovní společnosti nabízí úvěry i klientům s exekucí.

Za jakých podmínek je možné získat úvěr s exekucí od nebankovní společnosti?

  • Výše exekuce: Exekuce by neměla být příliš vysoká. Některé nebankovní společnosti stanovují maximální výši exekuce, nad kterou úvěr neposkytnou.
  • Doba trvání exekuce: Doba trvání exekuce by neměla být příliš dlouhá. Některé nebankovní společnosti neposkytují úvěry klientům, u kterých exekuce trvá déle než určitou dobu.
  • Bonita klienta: I když má klient exekuci, stále může získat úvěr, pokud má dobrou bonitu v jiných ohledech. To znamená, že nemá žádné další dluhy a splácel v minulosti své závazky řádně.
  • Ručitel: Poskytnutí ručitele může zvýšit šanci na schválení úvěru i pro klienta s exekucí.

Typy úvěrů dostupných s exekucí

  • Nebankovní spotřebitelské úvěry: Tyto úvěry jsou obvykle dražší než bankovní úvěry a mají kratší dobu splatnosti.
  • Půjčky na zástavu: Pokud má klient majetek, který může dát do zástavy, může získat úvěr od nebankovní společnosti za nižší úrokovou sazbu.
  • Půjčky od kamarádů a rodiny: Půjčka od kamaráda nebo člena rodiny může být dobrou alternativou k nebankovnímu úvěru, pokud jsou úrokové podmínky příznivé.

Tipy, jak zvýšit šanci na schválení úvěru s exekucí

  • Vyrovnejte co nejvíce exekucí: Pokud je to možné, snažte se co nejvíce exekucí vyrovnat. To zvýší vaši šanci na schválení úvěru.
  • Získejte potvrzení o splácení exekuce: Pokud exekuci splácíte, vyžádejte si od exekutora potvrzení o splácení. To může být pro nebankovní společnost důležitým faktorem při posuzování vaší žádosti.
  • Mějte čistý registr dlužníků: Ujistěte se, že máte čistý registr dlužníků. To zvýší vaši bonitu a šanci na schválení úvěru.
  • Srovnejte nabídky více nebankovních společností: Než si sjednáte úvěr, srovnejte nabídky více nebankovních společností. To vám pomůže najít tu nejvýhodnější pro vaše potřeby.

Získat úvěr 50 000 s exekucí není nemožné, ale vyžaduje to splnění určitých podmínek. Pokud hledáte úvěr s exekucí, důkladně si prostudujte nabídky nebankovních společností a srovnejte úrokové sazby a poplatky.

Půjčky pro důchodce 78 let: Možnosti a rady

Získat půjčku v 78 letech není nemožné, nicméně může to být složitější než v mladším věku. Banky a nebankovní společnosti posuzují bonitu klienta na základě různých faktorů, mezi které patří věk, příjem, dluhy a zdravotní stav.

Nyní se podíváme na možnosti půjček pro důchodce 78 let, na rady, jak zvýšit šanci na schválení úvěru, a na důležité faktory, které je potřeba zvážit před sjednáním půjčky.

Možnosti půjček pro důchodce 78 let

  • Bankovní úvěry: Některé banky nabízí úvěry pro seniory s vhodnými úrokovými sazbami a podmínkami. Pro schválení bankovního úvěru je však nutné mít dostatečný příjem a dobrou bonitu.
  • Nebankovní úvěry: Nebankovní společnosti jsou obvykle méně náročné na bonitu klienta, takže i důchodci s nižším příjmem mají šanci na schválení úvěru. Nebankovní úvěry jsou však dražší než bankovní úvěry a mají kratší dobu splatnosti.
  • Půjčky od kamarádů a rodiny: Půjčka od kamaráda nebo člena rodiny může být dobrou alternativou k bankovnímu nebo nebankovnímu úvěru, pokud jsou úrokové podmínky příznivé.

Rady, jak zvýšit šanci na schválení úvěru

  • Mějte čistý registr dlužníků: Ujistěte se, že máte čistý registr dlužníků. To zvýší vaši bonitu a šanci na schválení úvěru.
  • Dokumentujte svůj příjem: Předložte bance nebo nebankovní společnosti doklady o svém příjmu. To může být důchodový výměr, výpis z bankovního účtu nebo jiné doklady o příjmu.
  • Zvažte ručitele: Poskytnutí ručitele může zvýšit šanci na schválení úvěru, i když máte nízký příjem nebo horší bonitu.
  • Srovnejte nabídky: Než si sjednáte úvěr, srovnejte nabídky více bank a nebankovních společností. To vám pomůže najít tu nejvýhodnější pro vaše potřeby.

Důležité faktory, které je potřeba zvážit před sjednáním půjčky

  • Výše půjčky: Nepůjčujte si více peněz, než opravdu potřebujete.
  • Úroková sazba a poplatky: Důkladně si prostudujte úrokovou sazbu a poplatky spojené s půjčkou.
  • Doba splatnosti: Zvolte dobu splatnosti, která odpovídá vašim možnostem splácení.
  • Možnost předčasného splacení: Zjistěte si, zda je možné půjčku předčasně splatit bez vysokých poplatků.

Získat půjčku v 78 letech je možné, ale je důležité pečlivě zvážit všechny faktory a vybrat si tu nejvhodnější variantu. Před sjednáním půjčky si důkladně prostudujte nabídky více bank a nebankovních společností a srovnejte úrokové sazby a poplatky.